CSOÓRI Pályázat 2021 felhasználása, beszámoló

A Szeremlei Néptáncegyüttes Egyesület beszámolója

 a CSS-NEPTANC-MO-2021-0443 pályázati azonosítószámú támogatás  felhasználásáról

2021 év elején 5. alkalommal sikerült támogatást nyerni az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Alap által meghirdetett pályázaton.

1 500 000Ft felhasználásáról szól beszámolónk.

A támogatást 5 költségvetési soron nyertük. Az első a koreográfusi díj volt, melyre 300 000Ft-ot nyertünk. Segítségével fizettünk a Nagypál Anett- Kádár Ignác  táncművészeknek somogyi és ördöngösfüzesi táncok tanításáért, valamint a csapattal évek óta foglalkozó, és a művészeti munkát felügyelő Kis Zoltánnak, aki magyarpalatkai és rimóci táncokkal bővítette a csoport tudását.

Tanulnak a fiúk pillanatkép egy próbán

                                                                                  Tánctábor Anettel

Fellépés 2022. március 15-én

A második lépcső a zenekari szolgáltatás volt, melyre szintén 270 000 Ft jutott. Ezt a zenekari próbákra és az együttes színpadi kíséretének díjaira fordítottuk, állandó kísérőinknek a Bácska Bandának.

A Bácska Banda: Ótott Kovács Zoltán nagybőgő furulya, kis Tibor brácsa, koboz., Eördögh Gabriella hegedű, Kis Botond hegedű

A harmadik lehetőséget utazási költségre költhettük. A tervezett erdélyi vagy vajdasági tánctábort a megemelkedett benzinárak miatt nem tudtuk bevállalni. Így az ezen  a soron nyert  300 000 Ft részben a Pécsváradi Leányvásári utunkat, részben egy budapesti tanulmányi, csoportépítő kirándulásunkat fedezte.

A Néprajzi Múzeumnál

Itt megnéztük az új Néprajzi Múzeumot, a Magyar Zene Házát, a Városligetet, a Budai Várat, végül a Vörösmarty téren adventi vásároztunk egyet.

Pécsváradi Leányvásáron

A negyedik költségvetési soron népviselet vásárlásra, varratásra nyílott lehetőségünk 525 000Ft értékben. Ezen részben szeremlei viseletdarabokat vettünk, és az utánpótlás csoportnak 5db bukovinai leányviseletet, valamint fiú ingeket, nadrágokat és női alsószoknyákat varrattunk.

Vásárolt viseleteink:

A legutolsó soron 105 000Ft-ot  PR-ra költhettünk az együttes honlapjának létrehozására, valamint egy szórólap is elkészült, amely bemutatja a csoportot, tartalmazza elérhetőségeinket.

ezek a következők:

telefon: 30/2666225

Honlap:https:// szeremletanc.hu

Facebook: Néptancegyüttes Szeremlei

instagram:  szeremleineptancegyüttes

e-mail: szeremletanc@szeremletanc

Szórólap acsoportról

Mindenek előtt köszönjük a lehetőséget a pályázat kiíróinak, a segítséget a partnereinknek, akik évek óta velünk dolgoznak, hogy a csoport továbbvihesse a szeremlei hagyományok jó hírét.

A Csoóri Sándor Művészeti Fesztiválon Kecskeméten