CSOÓRI pályázat 2023 felhasználása, beszámoló

A Szeremlei Néptáncegyüttes Egyesület beszámolója

 a CSSP-NEPTANC-MO-2023-0360-as pályázati azonosítószámú támogatás  felhasználásáról

2023 júliusában  6. alkalommal sikerült támogatást nyerni a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő Csoóri Sándor Alap által meghirdetett pályázaton.

1 100 000Ft felhasználásáról szól beszámolónk, valamint e támogatási időszak eseményekről, melynek nagy részét e támogatásnak köszönhetjük.

A támogatást 5 költségvetési soron nyertük. Az első a koreográfusi díj volt, melyre 261920 Ft-ot nyertünk. Segítségével fizettünk Szabó-Kenéz  Enikő és Szabó Csaba táncművészeknek, akik a gyermekek nyári táborában magyarbődi táncokat tanítottak, valamint a csapattal évek óta foglalkozó, és a művészeti munkát felügyelő Kis Zoltánnak, aki rimóci és bukovinai  táncokkal bővítette a csoport tudását, valamint egy új szeremlei összeállítással egészítette ki repertoárunkat. Emellett vezeti a próbákat, és a gyerekcsoportokkal is foglalkozik Gajdócsi Adrienn segítségével..

Szabó-Kenéz  Enikő és Szabó Csaba a tánctáborban
Színpadbejárás Lakitelken a Kösöntyű Fesztiválon
Legkisebbek a szeremlei színpadon
Az új szeremlei koreográfiánk bemutatkozása Lakitelken
Adri és Zoli ritmusgyakorlatot mutat próba közben a gyerekekkel
Táncos, verses    megemlékezés március 15-én
Rimóci táncok először a színpadon 2024. május 19.  Pünkösdi Ladikázás

Zenekarunk a Bácska Banda. Velük 30 éves közös munka köti össze az együttest. A második költségsoron az ő pünkösdi zeneszolgáltatásukat és a felkészülési próba zenekari díját tudtuk fedezni 261 900 Ft értékben.

A harmadik költségsoron utazásra költhettük. A tervezett erdélyi vagy vajdasági tánctábort a megemelkedett benzinárak miatt nem tudtuk bevállalni. Így az ezen a soron nyert 

209 520 Ft részben a Pécsváradi Leányvásári utunkat, részben egy szakmári  és nagybaracskai  fellépésre való utazásunkat fedezte , és egy dávodi csapatépítő kirándulás  egy kis részét tudtuk finanszírozni.

Pécsváradi Leányvásáron
Utazás közben Lakitelek  felé
Szakmáron is felléptünk

A negyedik költségvetési soron népviselet vásárlásra, varratásra nyílott lehetőségünk 261 900 Ft értékben. Ezen részben szeremlei női selyemblúzokat  vettünk, és  2db bukovinai leányviseletet, 6 db női mellényt a leendő bukovinai koreográfiánkra készülve.

Vásárolt viseleteink:

Bukovinairuháink
Szeremlei blúzok

Kisértékú tárgyi eszközt is vásárolhattunk 52 380 Ft értékben, melyet hangosításhoz szükséges kábeleket szereztünk be.

A legutolsó soron 52 380 Ft-ot  PR-ra költhettünk az együttes legfontosabb feladatának a szeremlei hagyományőrzésnek a bemutatására. Ezt egy video keretében, Török Töce Tibor fotóművész munkájában valósult meg. Láthatóak rajta a Szeremlei Pünkösdi Ladikázás és Borsoskalács Fesztivál főbb eseményei, a csoport szerepe a hagyományban, és csodás viseleteink. A videó  YouTube linkje:  https://www.youtube.com/watch?v=i-nR1wpGcws Mindenek előtt köszönjük a lehetőséget a pályázat kiíróinak, a segítséget a partnereinknek, akik évek óta velünk dolgoznak, hogy a csoport továbbvihesse a szeremlei hagyományok jó hírét.